DUKA One giver frisk luft i Årets Bolig Byggeri

Venlig Bolig Plus på Frederiksberg har vundet prisen som Årets Bolig Byggeri 2019. Byggeriet består af 3 klynger med lejligheder, hvor enten 2 studerende eller 2 flygtninger bor sammen i en lejlighed. De studerende skal være mentorer for de flygtninge, der bor i Venlig Boligerne. 

Hver lejlighed er på 33 kvm og består af et fælles køkken/alrum og badeværelse samt to små individuelle værelser. Byggeriet er konstrueret efter konceptet 'small living', hvilket stiller store krav til udnyttelsen af kvadratmetrene. Og her er DUKA One en genial løsning, da den ikke kræver rørføring, men monteres i ydervæggen, hvilket frigiver vigtig plads i lejlighederne. Fremadrettet holdes omkostningerne til opvarmning af lejlighederne også nedes, da DUKA One enhederne genavender den varme, der allerede er i lejlighederne. DUKA One ventilerer konstant i cyklusser af 70 sekunder. Først suges der brugt luft ud i 70 sekunder, og varmen lagres i den keramiske kerne. Efter 70 sekunder vender enheden retning, og blæser frisk luft ind, der opvarmes af den keramiske kerne.

I lejlighederne er der monteret en DUKA One S6 i hvert værelse og en DUKA One S6B på bådeværeset. DUKA One S6B er special udviklet til vådrum, hvor enhedens to motorer skiftevis suger ud, og blæser ind i 70 sekunder, hvorefter der skiftes retnintg. Under udsugning genanvendes varmen. De to motorer sikrer, der holdes et lige tryk på badeværelset. Ved fugtpåvirkning vil begge motorer suge luft ud indtil fugtniveauet igen er under den indstillede grænse. 

Byggeriet opbygning ligger op til en masse fællesskab med tagterrasser i hver klynge samt fælleslokaler i stue-etagen. Disse fælleslokaler bliver også ventileret med DUKA One enheder. 

Klyngerne er opbygget af præfabrikerede moduler, der på fabrikken nemt kan klargøres til DUKA One enhederne, hvor hullerne til den keramiske kerne forbores, hvilket gør den sidste montering på byggepladsen nem. 

Boliger i København - og navnligt på Frederiksberg er ofte i den dyre ende, det har derfor været vigtigt at holde omkostningerne til byggeriet og derved også huslejen nede. Det har modulbyggeriet samt DUKA One enhederne været med til at sikre. Her skal en beboer betale små 3.000 kr i husleje om måneden. 

Læs hele casen her

Læs mere om DUKA One S6 her

Læs mere om DUKA One S6B (bad-modellen) her

Læs mere om Årets Bolig Byggeri her