Hvordan forbedrer jeg indeklimaet i hjemmet?

2 gratis forslag og 1 billigt.

Det er vigtigt at opretholde et sundt niveau af fugtighed, radon og partikler i hjemmet, da for høje niveauer af disse faktorer kan have negative konsekvenser for ikke bare sundheden men også hvor frisk du er, og hvor godt du sover i din egen seng.

 

Fugtighed har en stor indvirkning på luftkvaliteten i hjemmet. For høj fugtighed kan føre til skimmel- og mugvækst, hvilket kan udløse allergiske reaktioner og luftvejssygdomme. For lav fugtighed kan føre til tør hud, øjne og næse, samt tilstoppede næsebor, som er til stor irration men også føre til øget risiko for infektioner. I hjemmet skal der gerne være omkring 30-60% alt efter årstid og varme. På badeværelser må det gerne være højere, men da det er et vådrum, er det helt ok.

Radon er en farlig gas, der kan ophobes i hjemmet og fører til alvorlige sundhedsproblemer, såsom lungekræft. Et for højt radon niveau kan være ligeså skadeligt som at være passiv indendørs ryger. Det kan være svært at blive klog på radonniveauet i hjemmet da det kan svinge meget over enkelte dage, men det er nemt at reducere og gøre noget ved.


Partikler, fra madlavning, nye møbler, maling og partikler som støv, kan også have en negativ effekt på luftkvaliteten i hjemmet og føre til allergiske reaktioner og luftvejssygdomme. Partikler kan også bære skadelige kemikalier og andre forurenende stoffer, som kan føre til yderligere sundhedsproblemer.

For at opretholde et sundt niveau af fugtighed, radon og partikler i hjemmet, kan det være nødvendigt at tage forskellige foranstaltninger, for ikke bare at holde indeklimaet sundt, men også fremme koncentration, søvn og velvære.

 

Luft ud. Gerne 2-3 gange dagligt i 5-10 minutter. Skal gøres oftere/længere, jo flere mennesker og dyr der er hjemme. Dette har sammen med hyppig rengøring den største effekt på Radon, fugt og partikler i indeklimaet.

Skru op for varmen og tænk på fugten i dit hjem. Undgå at tørre tøj indendørs da det afgiver meget fugt. Luk også døren efter du har været i bad, og lad et vindue eller en ventil sørge for at få fugtigheden ned igen. 

 

Invester i en eller flere DUKA One enheder. De reducerer fugt, radon og partikler i hjemmet døgnet rundt. DUKA One enheder ventilerer hjemmet, mens den genvinder op til 94% af den varme, som ellers bare var forsvundet ud af et vindue ved udluftning. Find hvilken DUKA One der passer til dig her

 

Tør du teste din indeklima viden? Tag vores “Er du indeklima expert” test her