Her finder du svar på spørgsmål omkring DUKA One enheder, ventilatorer med mere.
Her finder du info omkring filteralarm, filterskift og vedligehold af DUKA One og badeværelsesventilatorer.
Ved Pro 50+ / S6 modeller skal enheden stå i standby (ikke slukkes) mens den grønne kabelsko afmonteres og sættes i igen.
Ved S6B / S6B Plus skal nulstilles på Dip-switch nr 8. Knappen vippes til venstre og tilbage igen til højre for at nulstille den.
Ved S6 Plus / S4 plus nulstilles filteralarmen ved at holde varmegenvindingsknappen inde i 5 sekunder.
Ved S6 Plus Wifi / S4 Plus Wi-Fi / S6W nulstilles filteralarmen enten i app'en eller ved at holde varmegenvindingsknappen inde i 5 sekunder.
Ved D6 nulstilles filter alarmen ved at holde filterknappen inde på displayet i 10 sekunder.
Find hjælp til at forbinde enheder til WiFi samt guide til brug af DUKA Smart App.
Mister enheden forbindelsen under opsætning kan det være, fordi enhedens kode er ændret eller indtastet forkert. Nulstil enheden via DIP switch knapperne og påbegynd opsætningen igen.
Det er først muligt at ændre koden til enheden efter den er koblet op på hjemmenetværket, ellers mistes forbindelsen til enheden.
- Tjek strømføringen
- Flyt alle ”dip-knapperne” helt til venstre, efterfølgende flyt dem tilbage til Højre. Enheden er nu nulstillet til fabriksindstillinger. Kan skyldes en fejl- indstilling/kombination
- Log på enhedens FAN-WIFI net med Koden 11111111 (sikre dig at mobilen beholder dette WIFI netværk selv om at der ikke er internet tilknyttet dette netværk)
- Åben App’en og gå til ”Hjemme – Forbindelser” og find enheden. Tjek at denne enhed har adgangskoden 1111 skrevet i ”Adgangskode feltet”, for at kunne oprette korrekt forbindelse til styring af enheden.
Se video herunder for fuld vejledning
DUKA One Wi-Fi, har mulighed for, at tilpasse et uge program for hastighederne 1, 2 og 3 i App’en.
DUKA One er tiltænkt at køre 24/7/365, hvilket vi også anbefaler at den gør for optimalt luftskifte. Alle DUKA One enheder er lavet til altid at være tændt og motoren kan tage skade hvis den står slukket i længere perioder.
Ofte stillede spørgsmål om montering, installering og placering af vores produkter som DUKA One og badeværelsesventilatorer.
Nej det kan du ikke. I det danske klima kan det ikke undgås, at der opstår kondens når kold og varm luft mødes. Ved loftmontage vil denne kondens trænge ind i enhedens elektroniske dele og brænde dem af, derfor kan DUKA One kun monteres i ydervæg med et fald på 3 mm mod stormskærmen.
DUKA One enheder skal placeres i en ydervæg til det fri. Placer dem gerne væk fra opholds positioner som møbler, sengegavl og spisesteder for bedste komfort samt gerne så højt som muligt, dog skal det være muligt at tilse filtrene hver 3. måned.
Derudover skal der tages hensyn til udvendige forhold, som f.eks. røg fra naboen, sne, regn etc.
Aggregaterne betjener som udgangspunkt det rum, de sidder i. Skal der placeres flere enheder i en kælder og/eller bolig, men der ønskes ikke en placeret i hvert rum, som anbefalet, bør aggregaterne placeres enten i de rum med størst ventilationsbehov, eller hvor der opnås størst spredning, f.eks. hver sin ende af boligen og/eller kælderen.
Bemærk: Hvis der er temperaturforskel i rummene, vil fugten kondensere i de kolde rum. En jævn og stabil temperatur, kan derfor være med til at udgå kondensering.
Er du i tvivl om hvilket enhed du skal vælge til dit lokale, kan du prøve vores DUKA One vælger her
Der findes pt. ikke noget standard tilbehør til denne type opgave.
Her er det nødvendigt at øge vægtykkelsen med et eller flere afstandstykker, eller lave forskalling på enten indvendig eller udvendig side.
El arbejdet bør altid udføres af en autoriseret elektriker. Føres ledningen inde i væggen skal det altid udføres af en professionel. Føres ledningen uden på væggen til en stikkontakt kan installationen udføres af en el-kyndig person, dog kan garentien frafalde ved fejlagtig installation af tilslutningen.
Én DUKA One Ø100/Ø160 koster ca. mellem 45 – 200 kr. i strøm om året hvis den kører uafbrudt på fuld effekt året rundt. Se mere her
DUKA One har forskelligt lydniveau alt efter model og variant. De større modeller som en DUKA One S6 Plus er den mest lydsvage model også anbefalet til sove- og opholdsrum. DUKA One Pro 50 S modellen er også lavet til opholdsrum, og er særligt god til kældre da den kan sættes lidt tættere på loftet.
Du kan se i videoen her hvor en DUKA S6 Plus Wi-Fi ligger i støjniveau:
Find det produkt som passer bedst til dine behov.
Læs her mere om forskellene på DUKA One modellerne
Brug denne guide til at finde den DUKA One enhed der passer bedst til dit behov
Til ventilationsforbedring af eksisterende bolig: Min. én pr. rum og min. én pr. ca. 20-27 m²
Til nybyggeri: Anbefaler vi at læse vores dimensioneringsguide og rådføre dig med din byggerådgiver og kommune.
Vi anbefaler at man køber et lige antal DUKA One enheder, for optimal balanceret ventilation.
Der må ikke skabes overtryk i fugtige rum som bryggers og badeværelse, da fugten så kan føres videre til boligens andre rum. Derfor har vi designet vores DUKA One S6B Plus, som sikrer korrekt udluftning af våde rum.
Vores badeværelses DUKA One model bruger stikkontakten samt fugt sensor til at fjerne fugten i rummet. På den måde sørger den for at suge fugt ud når du bruger bryggers og badeværelse, og ventilere med varme genvinding når det ikke er i brug.
bliv klogere på indeklimaet, fugt og radon i hjemmet.
DUKA One kan nedsætte Radon i de tilfælde, hvor der ikke i forvejen er tilstrækkelig ventilation i boligen (både naturlig og mekanisk ventilation).
Hvor meget kan vi ikke udregne, da Radon niveauet kan svinge meget, ventilation vil dog sikre, at det ikke kan ophobes i boligen.
Find ud af hvordan du indstiller dine enheder og kobler dem sammen, så de kører balanceret.
Vi anbefaler kun at slukke strømmen til DUKA One enheden når den skal gøres ren. Nedlukning i længere perioder kan skade produktet, og garentien kan frafalde grundet at produktet ikke har været tændt.
Det er fordi fugtstyringen i DUKA One enheden er slået til og aktiveret. For at deaktivere fugtstyringen eller hæve RH niveauet kan du enten:
1. vente til at enheden får sænket fugtniveauet i boligen og slå derefter fugtstyring i aggregatet fra eller øg den til et højere niveau.
2a. Hvis det er DUKA One: Sluk for DUKA One og indstil fugtniveauet eller slå det fra.
2b. Hvis det er en badeværelsesventilator: Sluk for strømmen til ventilatoren på relæet, og indstil fugtsensoren som vist i manualen.
2c. Er det et wi-fi styret produkt kan du ændre fugtighedsniveau i appen.
Se instillingerne for din enhed i manualen.
DUKAs anbefaling er følgende:
Hvis der kun er én i rummet, kobles den ikke sammen med øvrige enheder, da dette har en meget begrænset effekt.
Er der flere enheder i rummet og man ønsker balanceret ventilation, samt at de styres via én enhed (master), kan de alt efter, hvilken model det er kobles sammen via kabel, eller via wifi.
Ved DUKA One D6 kan de kun kobles sammen 2 og 2.
DUKA One C4 kan ikke kobles sammen med øvrige enheder.
- Tjek strømføringen
- Flyt alle ”dip-knapperne” helt til venstre, efterfølgende flyt dem tilbage til Højre. Enheden er nu nulstillet til fabriksindstillinger. Kan skyldes en fejl- indstilling/kombination.
Har du stadig problemer med din enhed, udfyld da en reklamation