Er en DUKA One enhed i dit sommerhus noget for dig?

Når du ankommer til dit sommerhus vil man gerne så hurtigt igang med at slappe af. Men ventilation i et sommerhus kan godt være en svær størrelse, da det nemt kan være et indelukket eller ildelugtende sommerhus man kommer tilbage til. Men med en DUKA One enhed vil du kunne skifte luften i ferieboligen uden at åbne vinduer.

Hvordan fungerer det?

DUKA One er en ventilationsløsning, der ventilerer 24 timer i døgnet. I 70 sekunder suger enheden brugt og fugtig luft ud, lagrer varmen i enhedens keramiske kerne. Efter 70 sekunder vender enheden blæseretningen og sender frisk luft ind, der bliver varmet op af den keramiske kerne. Herved bliver luften konstant skiftet, hvor partikler samt fugt bliver ventileret væk, og samtidig sparer du på varmeregningen, da varmen i boligen bliver genbrugt. DUKA One kan monteres direkte i ydervæggen, og kan monteres, hvor der er et ventilationsbehov.

Hvad koster den i drift?

Måske du tænker at enheden ikke skal køre konstant da du ikke er i dit sommerhus hver dag, men en konstant drift giver meget bedre indeklima, færre partikler, og ikke mindst reduceret fugt og radon. 

Her kommer et eksempel på årligt forbrug for den populære DUKA One Pro 50 S med kW/h pris på 4 kr.

365 dages drift på trin II (Det dimensionerende trin) 2,5 W
Timer pr. år er  24*365 timer 8760 timer
2,5 W * 8760h 21900 Wh
21900 Wh / 1000 21,9 kWh
4 kr * 21,9 kWh 87,60 kr
Dvs. pris for drift af en Pro 50 S pr. år er 87,60 kr.

Ventilations aggregat hæver også værdien af dit sommerhus

Ikke alene hæver det kvaliteten og værdien af dit sommerhus, der er også mange fordele ved at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding: 

  • Mængden af sundhedsskadelige partikler bliver betydeligt mindre
  • Du minimerer risikoen for skimmelsvamp 
  • Du nedsætter niveauet af radon i din bolig
  • Du øger din boligs værdi 
  • Du minimerer risikoen for hovedpine, allergi og astma på grund af et dårligt indeklima

Kunne ventilation af dit sommerhus være en god ide, så tøv ikke med at kontakte din elektriker for at høre om muligheden for DUKA One i dit sommerhus.