Din boligs værdi stiger, når du får installeret et ventilationsanlæg med varmegenvinding

Når man køber en bolig, drømmer de fleste om, at boligen stiger i pris - eller i det mindste holder sin værdi. Som boligejer kan du selv foretage nogle forbedringer, som gør din bolig mere attraktiv for fremtidige købere. Én af dem er at få installeret et ventilationsanlæg med varmegenvindingsanlæg.

 

Forbedrer dit energimærke

Et ventilationsanlæg eller varmegenvindingsanlæg kan forbedre din boligs energimærke, som øger værdien af boligen. Samtidig sørger et ventilationsanlæg eller varmegenvindingsanlæg for et bedre indeklima, så du undgår fugtskader som skimmelsvamp. Skimmelsvamp er nemlig både usundt for helbredet, men det sænker også din boligs værdi, fordi ingen har lyst til at flytte ind i en bolig fyldt med skadelige svampesporer.

Det er samtidig en god idé at have et ventilationsanlæg, hvis du har et forhøjet niveau af den kræftfremkaldende, radioaktive gas radon i din bolig. Anlægget skifter konstant luften ud, så niveauet af radon daler, og dit indeklima bliver sundere. Fremtidige købere er interesseret i, at deres nykøbte hus har et ordentligt indeklima, og derfor vil det altid være en god idé at forbedre din boligs indeklima.

Læs mere om radon her

Fordele ved at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding: 

  • Mængden af sundhedsskadelige partikler bliver betydeligt mindre
  • Du minimerer risikoen for skimmelsvamp 
  • Du nedsætter niveauet af radon i din bolig
  • Du øger din boligs værdi 
  • Du minimerer risikoen for hovedpine, allergi og astma på grund af et dårligt indeklima

Invester i et ventilationsanlæg med varmegenvinding

For at øge din boligs værdi og passe på dit helbred, anbefaler vi DUKA One, som er en ventilationsløsning, der ventilerer rummet 24 timer i døgnet. I 70 sekunder suger systemet brugt og fugtig luft ud, lagrer varmen i enhedens keramiske kerne. Efter 70 sekunder vender systemets motor og blæser frisk luft ind, der bliver varmet op af den keramiske kerne. Herved bliver luften konstant skiftet, hvor partikler samt fugt bliver ventileret væk, og samtidig sparer du på varmeregningen, da varmen i boligen bliver genbrugt. DUKA One kan monteres direkte i ydervæggen, og kan monteres, hvor der er et ventilationsbehov. 

Kilder: Scanenergi, Boliga