Ventilation i garage

Oplever du dårlig lugt, fugt, skimmel eller skimmelsvamp i garagen kan det meget vel være fordi at garagen ikke får nok udluftning, ventilation og varme, men hvad skyldes det? meget kommer an på typen af “garage” som kan være et bredt begreb, så det er vigtigt at finde den rette ventilation og løsning til netop din garage.

Fugtig, dårlig lugt i garagen

Det dårlige indeklima i en garage komme ofte fordi den er køligere end et hus, samtidig med at luften står stille. Parkerer man nu også en våd bil i garagen stiger luftfugtigheden, hvilket kan resultere i værktøj, bil og lignende kan ruste hurtigere.

Muligheder for ventilation i en garage uden varme

Det vigtige er at tilføje en konstant bevægelse i luften. Dette kan gøres med to teleskopventiler som placeres i ydervæggen i garagen i hver sin ende. Men det vil ofte ikke give nok bevægelse alle dage, så mange vælger at tilføje en mekanisk ventilator i den ene ende, og så en teleskopventil i den anden ende til at give lufttilførsel. Her er det dog vigtigt at vælge en ventilator som DUKA One SmartFan Wi-Fi eller DUKA One S7 som kan køre i grundventilation, og så gå op i hastighed når fugtigheden stiger. Dette er også et mere prisvenligt alternativ til DUKA One.

DUKA Teleskopventil DUKA SmartFan Wi-Fi DUKA S7

Ventilation i en isoleret garage med varmekilde

Har du varme i din garage med isolation, kan du behandle din garage som et klassisk værelse/stue. Derfor vil du kunne sætte en DUKA One enhed eller enheder op i garagen alt efter antal kvadratmeter, og derfor få ventileret garagen samtidig med at du genvinder varmen. Dette vil reducere fugt, partikler og radon i garagen.

Ventilation kan reducere rust og tæring i garagen

Parkerer du en våd bil i garagen vil den også tørre hurtigere og alt dit værktøj, opbevaring samt bilen vil blive udsat for mindre fugt, og dermed minimere risikoen for rust og tæring. DUKA One enhederne har også en fugt sensor som automatisk sætter enheden op i hastighed, skulle fugtigheden komme over den grænse du vælger.

Find den rigtige DUKA One til din garage her

DUKA Ventilation anbefaler

Søger du en løsning til din isolerede garage med varme, anbefaler DUKA Ventilation DUKA One Pro 50+ Wi-Fi.
På den kan du nemt med DUKA Smart app'en indstille fugtsensor, lave ugeprogram, og så er den let at kople sammen med andre DUKA One wifi enheder.

Kan man sætte en DUKA One i en garage uden varme?

Man ville også kunne sætte en DUKA One enhed i din uopvarmede garage. Den vil skifte luften inde i garagen igennem et hul og dermed også hjælpe, men den vil ikke have noget varme at genvinde, og det vil derfor roligt blive køligere i garagen. DUKA One kan derfor være en god løsning hvis du kun har mulighed for at lave et hul til ventilation, men har du mulighed for flere huller vil vi anbefale løsningen med en teleskopventil sammen med en DUKA SmartFan Wi-Fi.