Fordelene ved at have flere DUKA One enheder installeret i din bolig

Når du vælger at installere flere DUKA One enheder i dit hjem, åbner du op for en række betydelige fordele, der forbedrer både dit indeklima og din energieffektivitet. Uanset om du vælger enhederne med Wi-Fi eller uden, sikrer DUKA One en optimal ventilation og varmegenvinding, der kan gøre en stor forskel for din daglige komfort.

 

Synkroniseret ventilation med DUKA One Wi-Fi enheder

En af de mest unikke fordele ved DUKA One Wi-Fi enheder er muligheden for at koble dem sammen trådløst, så de kan arbejde synkroniseret. Dette betyder, at enhederne kan kommunikere med hinanden og skifte mellem at suge beskidt luft ud af boligen og trække frisk luft ind – alt imens de varmegenvinder. Processen fungerer ved, at luftretningen skifter hvert 70. sekund, hvilket skaber en kontinuerlig og balanceret ventilation i hele boligen.

Ved at lade enhederne arbejde modsat af hinanden undgår du, at der opstår undertryk eller træk, som ellers kunne påvirke komforten negativt. Dette system gør det muligt at opnå et sundt og velventileret indeklima, samtidig med at du bevarer den varme, du allerede har i rummet.

Enkel installation og opsætning med DUKA One

Med Wi-Fi enheder tager det ikke mange sekunder at koble dem sammen: SE VIDEO HER, men har man enheder uden Wi-Fi, kan de også kobles sammen med en signal ledning, så de stadig arbejder synkroniseret. Ligesom med Wi-Fi enhederne vil systemet skifte luftretning hvert 70. sekund, hvilket sikrer en kontinuerlig udveksling af gammel luft med frisk, fornyet luft.

Forbedret varmegenvinding og energieffektivitet

Uanset om du vælger Wi-Fi eller ikke-Wi-Fi enheder, er varmegenvinding en central funktion ved DUKA One. Ved at genvinde varmen fra den udsugede luft kan du reducere energiforbruget og opnå besparelser på varmeregningen i modsætning til naturlig ventilation. Den effektive varmegenvinding gør, at du kan ventilere din bolig uden at miste den varme, du allerede har i boligen.

Fleksibilitet og skalerbarhed

Et system med flere DUKA One enheder giver dig mulighed for at tilpasse ventilationen efter behov. Har du flere rum eller et større areal, der kræver god ventilation, kan du let skalere systemet ved at tilføje ekstra enheder. Den fleksible opsætning gør det nemt at udvide dit system, hvis dine behov ændrer sig over tid.

Hvor mange DUKA One skal jeg så bruge?

PRØV VORES MÆNGDEBEREGNER HER

Mængdeberegneren giver dig 3 forslag til mængder: 

  • Antal til grundventilation i opholdsrum
  • Antal til grundventilation i opbevaringsrum
  • BR18 krav

Hvor størstedelen af huse i Danmark er bygget iht. bygningsreglementer inden mekanisk ventilation, må deres naturlige grundventilation blot ikke forringes. I disse tilfælde er dine personlige ønsker og behov for arealet som definere størrelsen på luftskiftet. Mennesker, dyr, planter, funktion og aktivetet er altid noget der kan have indflydelse på denne størrelse. Luftskiftebehovet er naturligvis noget der kan beregnes af ingeniører, hvilket desværre ikke er noget vi kan udføre. Vi har derfor i stedet lavet 2 forskellige forslag ud fra typiske kundevalg alt efter den generelle funktion af området samt antal iht. BR18 krav.

Da dette er et estimat og ventilation, så fremt et bygningsregelement ikke skal overholdes, generelt er en subjektiv holdning, er det naturligvis muligt at du vil finde ’grundventilation for opbevaringsareal’ tilstrækkeligt til beboelsesareal samt at nogle ønsker ’grundventilation for beboelsesareal’ i deres opbevaringsareal. Det er kun dig der kan definere dette behov.

Skal man opfylde BR18 krav i boliger?

Man skal kun opfylde BR18 krav til nybyg, så er der kun tale om en energirenovering med forbedret isolering, skal man være opmærksom på at  ventilationsforholdene ikke må forringes. Dette kan eksempelvis løses med DUKA One. 

DUKA One til BR18 krav

BR18 er for at sikre kvalitetsbyggeri og komfort i hjemmet. Med DUKA One enheder kan man opnå en effektiv løsning, der ikke blot overholder BR18's krav, men også sikrer et balanceret luftskifte i hjemmet. DUKA One er designet til at imødekomme krav i BR18 med hensyn til ventilation og indeklima. Med sin avancerede teknologi sikrer DUKA One, at hjemmet får tilført frisk luft på en kontrolleret måde, samtidig med at den sørger for effektiv udsugning af forurenet luft. Dette skaber et sundt og behageligt indeklima, som er essentielt for beboernes trivsel og sundhed.

Desuden er DUKA One designet med fokus på energieffektivitet, hvilket bidrager til at reducere energiforbruget i hjemmet og dermed også omkostningerne til opvarmning og køling. Dette gør det ikke kun til en miljøvenlig løsning, men også en økonomisk fordelagtig investering på lang sigt. Med DUKA One kan man altså opfylde BR18 byggekravene på en effektiv og pålidelig måde, samtidig med at man sikrer et balanceret og sundt indeklima i hjemmet. Uanset om det drejer sig om nybyggeri eller renovering, kan DUKA One være den ideelle løsning for dem, der ønsker at skabe et moderne og behageligt hjem i overensstemmelse med de højeste byggestandarder.

Hvilken DUKA One skal du have?

Vores DUKA One vælger lytter til dine behov og kommer med det bedste bud på en DUKA One løsning til dig. Heldigvis kan vores forskellige modeller af DUKA One enheder klare de flestes behov eller hjælpe på indeklimaet hjemme hos dig. Men det er selvfølgelig også vigtigt at du får den model som passer præsist til dine behov. Derfor kan du her besvare nogle enkelte spørgsmål som giver os et klart billede af dine ønsker. Herefter kan vi komme med et bud på hvilken model du skal have.

PRØV VORES DUKA ONE VÆLGER HER

Den rigtige DUKA One ventilator kan godt være flere forskellige modeller. Men ved brug af ovenstående DUKA One hus, kan du altså finde frem til den DUKA One varmegenvindings enhed som udfylder så mange af dine behov som overhovedet muligt. Alle modeller har nemlig de to vigtigste funktioner: Ventilation og genvinding af varme. Men dertil har hver model også noget som gør den speciel.

Forskellen i størrelsen på DUKA One enheder har også stor betydning. Vi anbefaler nemlig at man vælger en enhed der er Ø160mm da den er optimeret til at give den bedste varme genvinding med det laveste lydniveau. Men hvis du allerede har et Ø100 mm hul i væggen, måske fra et gammelt ventilationshul, har vi også modeller som passer i det, også med gode egenskaber som Wi-Fi, lavt lydniveau og meget mere.

Men hvad forskellen på hver DUKA One kan du læse mere om her. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilken DUKA One man sætter i hvilket rum. Derfor tilbyder DUKA Ventilation også en række af forskellige et-rums varmegenvindings enheder, som dækker hver deres behov. Men for alle enheder gælder det at, teknologien reducerer fugt og CO2 niveau i rummet den ventilerer.