Ventilation i bryggers

Der kan opstå meget fugt i bryggerset, når det vaskes og tørres tøj i rummet. 

Her kan ventilation bidrage med at fjerne fugten fra rummet, så det ikke medfører skimmel og fugtskader i boligen.  Ventilationen i bryggerset kan være mekanisk eller naturlig. 

Udsugningsventilator

En måde at komme af med fugten på er med en ventilator. En ventilator er én vejs, hvor der kun suges fugt og luft ud af rummet. Derfor kræver en ventilator også lufttilførsel til rummet, dette kan ske via vinduesventil, rist i døren eller via nøglehul. 

Læs mere om de forskellige typer af ventilatorer her

Se vores ventilatorer her.

Et-rums-ventilationsløsning

I et bryggers kan DUKA One S6B Plus anvendes. DUKA One S6B Plus genanvender den varme, der er på badeværelset og ventilerer konstant luften i rummet. Når bryggerset ikke er i brug, vil DUKA One enheden sørge for grundventilation med varmegenvinding. Enheden har en indbygget fugtsensor, og når den aktiveres vil enheden skifte til forceret drift med ren udsugning på trin III. Dette er vigtig da fugten fra bryggerset ikke må flyttes til de tilstødende lokaler. Når fugtniveau igen er under den indstillede grænse vil enheden skifte tilbage til grundventilation med varmegenvinding. 

LÆS MERE OM DUKA ONE S6B PLUS HER

 

DUKA VillaVentilation

Villa ventilation med varmegenvinding

Med en VillaVentilationsløsning vil der blive suges luft ud fra boligens fugtige rum som bryggers, badeværelse, toilet og køkken, og der vil blive blæst luft ind i boligens andre rum. Varmen fra udsugningsluften genanvendes i aggregatets veksler, og opvarmer indblæsningsluften. Den konstante udsugning fjerner fugten fra badeværelset. Aggregatet kan som tilkøb udstyres med en fugtsensor, hvor aggregatet vil køre op i hastighed, når den indstillede fugtgrænse overstiges. 

Denne løsning vil sikre en bolig med frisk, vel ventileret luft i alle boligens rum. 

Se vores forskellige VIlla Ventilations løsninger her

Naturlig ventilation

Ved naturlig ventilation i bryggers fjernes fugten via den naturlige opdrift varm luft har, hvor det ledes ud af rummet enten via en klapventil eller en teleskopventil. 

Se vores løsninger til naturlig ventilation her