Et-rums-ventilationsløsning

Med en DUKA One løsning kan du nemt få ventilation i din kælder, uden der skal laves kompliceret rørføring. DUKA One monteres i ydermuren, og består af: En indedel, et rør med kerne og motor samt en udvendig stormskærm. I 70. sekunder suger løsningen varm og brugt luft ud fra rummet og lagrer varmen i kernen. Efter 70. sekunder vender motoren og løsningen trækker frisk udeluft ind gennem kernen, hvor den varmes op og blæses ind i rummet. Med en DUKA One løsning kan ventilationsbehovet nemt tilpasses det enkelte rum. 

Herved minimeres varmetabet, når varmen fra udsugningsluften genanvendes og opvarmer indblæsningsluften. Med DUKA One får en bolig med frisk luft døgnet rundt, hvor forekomsten af fugt og radon reduceres. 

Se vores DUKA One modeller her.

Udsugningsventilator

En måde at komme af med fugten på er med en ventilator. En ventilator er én vejs, hvor der kun suges fugt og luft ud af rummet. Derfor kræver en ventilator også lufttilførsel til rummet, dette kan ske via vinduesventil, rist i døren eller via nøglehul. 

Læs mere om de forskellige typer af ventilatorer her

Se vores ventilatorer her.

Naturlig ventilation

Naturlig ventilation kan ske ved at åbne vinduer og døre, via ventiler samt utætheder der kan være i boligen. 

En ventil ventilerer rummet via den naturlige opdrift, sm varm luft har, hvor luften ledes ud af rummet enten via en klapventil eller en teleskopventil. 

Ved naturlig ventilation genanvendes varmen, der er i udsugning ikke. Dette kan give et stort varmetab. 

Se vores løsninger til naturlig ventilation her

DUKA VillaVentilation

Villa ventilation med varmegenvinding

Med en VillaVentilationsløsning vil der blive suges luft ud fra boligens fugtige rum, som badeværelse, toilet, køkken og bryggers, og der vil blive blæst luft ind i boligens andre rum. Varmen fra udsugningsluften genanvendes i aggregatets veksler, og opvarmer indblæsningsluften. Den konstante udsugning fjerner fugten fra badeværelset. Aggregatet kan som tilkøb udstyres med en fugtsensor, hvor aggregatet vil køre op i hastighed, når den indstillede fugtgrænse overstiges. 

Denne løsning vil sikre en bolig med frisk, vel ventileret luft i alle boligens rum. 

Se vores forskellige VIlla Ventilations løsninger her