Ventilation på badeværelse

For at skabe et badeværelse uden fugt kan, der anvendes mekanisk ventilation som en ventilator, 1-rums-ventilationsløsning med varmegenvinding eller et ventilationsaggregater der dækker hele huset. Der kan også anvendes naturlig ventilation via vindue eller klapventil. 

Formålet med ventilation om den er mekanisk eller naturlig er, at fjerne fugt fra badeværelset, så fugten ikke kommer videre til boligens andre rum, og derved på sigt kan give fugt skade. 

Badeværelsesventilator

En måde at komme fugten på badeværelset til liv er med en ventilator. En ventilator er én vejs, hvor der kun suges fugt og luft ud af lokalet. Derfor kræver en ventilator også lufttilførsel til rummet, dette kan ske via vinduesventil, rist i døren eller via nøglehul. 

En ventilator fås i forskellige udgaver:
Multifunktions: DUKA Ventilations Smart Fan Wi-Fi kan betjenes via app, der giver mulighed for individuelle driftsindstillinger. SmartFan Wi-Fi indstilles i app'en (DUKA SmartFan), hvor funktioner kan aktiveres- og deaktiveres samt indstilles til ønsket driftsniveau. 

Uden styring: En ventilator uden styring tændes og slukkes sammen med lyset på badeværeset. 

Tids- og fugtstyret: Ventilatoren starter når fugten i rummet overstiger en indstillet fugtgrænse, og kører indtil fugten igen er under grænsen. Tidsstyringen aktiveres når der tændes for kontakten, og kører det indstillede antal minutter efter den er slukket.

Tidsstyret: Ventilatoren tilsluttes lyskontakten, og starter når kontakten tændes. Når lyset slukkes kører ventilatoren det antal minutter den er indstillet til. 

Sensor- og tidsstyring: Når sensoren på ventilatoren opfanger bevægelse, starter den. Er der ikke længere bevægelse i rummet, kører den 15 min. før den stopper.

Se vores ventilatorer her.

Et-rums-ventilationsløsning

På badeværelser kan DUKA One S6B Plus anvendes. DUKA One S6B Plus genanvender den varme, der er på badeværelset og ventilerer konstant luften i rummet. Når badeværelset ikke er i brug, vil DUKA One enheden sørge for grundventilation med varmegenvinding. Enheden har en indbygget fugtsensor, og når den aktiveres vil enheden skifte til forceret drift med ren udsugning på trin III. Dette er vigtig da fugten fra badeværelset ikke må flyttes til de tilstødende lokaler. Når fugtniveau igen er under den indstillede grænse vil enheden skifte tilbage til grundventilation med varmegenvinding. 

Læs mere om DUKA One S6B Plus her

DUKA VillaVentilation

Villa ventilation med varmegenvinding

Med en VillaVentilationsløsning vil der blive suges luft ud fra boligens fugtige rum, som badeværelse, toilet, køkken og bryggers, og der vil blive blæst luft ind i boligens andre rum. Varmen fra udsugningsluften genanvendes i aggregatets veksler, og opvarmer indblæsningsluften. Den konstante udsugning fjerner fugten fra badeværelset. Aggregatet kan som tilkøb udstyres med en fugtsensor, hvor aggregatet vil køre op i hastighed, når den indstillede fugtgrænse overstiges. 

Denne løsning vil sikre en bolig med frisk, vel ventileret luft i alle boligens rum. 

Se vores forskellige VIlla Ventilations løsninger her

Naturlig ventilation

Ved naturlig ventilation på badeværelser fjernes fugten via den naturlige opdrift varm luft har, hvor det ledes ud af rummet enten via en klapventil eller en teleskopventil. 

Se vores løsninger til naturlig ventilation her